Če ste strastni ljubitelj medu, tovrstno živilo zagotovo uživate skoraj vsak dan in na različne načine. Če ne drugače, ga zjutraj namažete na kos kruha ali pa si ga postrežete kar samostojno, ko vam “pade” sladkor. Večina med vami se zaveda, da vsaka vrsta medu, ki jo je mogoče dobiti na trgu, ni enako kakovostna in da je živilo najbolje kupovati na preverjenih mestih.

Ste vedeli, da je na našem trgu mogoče dobiti surov med, brez gensko spremenjenih organizmov? Takšnega, ki vsebuje naravno pristen čebelji cvetni prah, žive encime in propolis? Našli ga boste pod imenom Wedderspoon Manuka med. Ste si ga že uspeli namazati na kos kruha ali uporabiti na kakšen drugačen način?

Kaj je Manuka med?

Manuka med je vrsta medu, ki je nepasteriziran, med postopkom se nežno segreje na temperaturo, podobno notranjosti delovnega čebelnjaka. Nikoli se ne segreje nad 42 ° Celzija. To zagotavlja, da encimi, antioksidanti, minerali, vitamini in druge aktivne učinkovine ostanejo popolnoma nespremenjene, ohranijo pa se tudi v postopku pakiranja.

Manuka med

Manuka med je surova oblika medu, torej točno takšna, kot ga je ustvarila mati narava. Kot zanimivost naj dodamo še, da se prav vsak kozarec medu Wedderspoon Manuka lahko izsledi do čebelarja, ki ga je pridelal na Novi Zelandiji. Tovrsten med namreč prihaja k nam prav od tam.

Med prefinjenega okusa in odlične teksture

Med najpogostejšimi pridevki, ki jih uporabniki Manuka medu uporabijo v povezavi z njim, so: prefinjen, odličen in vrhunski. Tako ga boste lahko označili tudi vi, toda pod pogojem, da na trgu ne boste kupili ponaredka. Ker je Manuka med postal eno od najbolj cenjenih superživil na svetu, so to nekateri izkoristili sebi v prid. Raziskave so pokazale, da se na trgu pojavlja kar 80 % ponaredkov te vrste medu.

Ob nakupu Manuka medu zato bodite pozorni, da je pakiran v Novi Zelandiji. Sicer pa zanj veljajo zelo strogi pogoji, ki jih je sprejelo novozelandsko ministrstvo. V kemični in genetski sestavi medu morajo biti prisotni posebni indikatorji, ki se ugotavljajo s testiranjem v laboratoriju. Od ravni indikatorjev je nato določeno, za katero vrsto Manuka medu gre. Rezultati testiranj morajo biti nujno priloženi ostalim izvoznim dokumentom ob izvozu medu iz Nove Zelandije.

Manuka med naročite v trgovini NutriHolis

Med iz Nove ZelandijeMnogi med vami najverjetneje za to vrsto medu slišite prvič in glede na prebrano vas je živilo navdušilo. Zdaj ko veste, kaj je Manuka med in katere so njegove zdravilne učinkovine, vas zagotovo zanima, kje ga lahko kupite. Trgovina NutriHolis vam ponuja kakovosten Manuka med iz Nove Zelandije. Pri priznanem ponudniku ga lahko naročite kar prek spleta ali pa trgovino obiščete v njenih fizičnih prostorih na Zaloški cesti 167 v Ljubljani.

Pred osebnim obiskom centra zdravja NutriHolis, kot mnogi še drugače poimenujejo to trgovino, si celotno ponudbo preglejte v spletni trgovini. Na enem mestu vas čaka bogata ponudba izdelkov, ki lahko v veliki meri poskrbijo za vaše zdravje. Za vsak izdelek posebej si lahko preberete, kaj predstavlja, iz kje izhaja, iz česa je sestavljen in za kaj se ga uporablja.

Pri izbiri izdelka za vaše potrebe vam bodo s koristnimi nasveti pomagali tudi specializirani trgovci.

Comments are closed.