Verjetno ga ni junaka med nami, ki bi se upiral izdelku, ki vrača mladosten videz in skrbi za boljše splošno počutje. Seveda je obljuba te vrste slišati kot pravljica ali morda prevara, a tokrat to ne bo držalo. Na trgu prav zares obstaja izdelek, ki ponuja našteto.

In ne le to. Gre za slovenskega proizvajalca in domače znanje, ki je pripeljalo do tega, da lahko danes svojemu telesu na enostaven način dostavimo kolagen za lepo in mladostno kožo. Naše telo ga tja do 20. leta sicer proizvaja samo, kasneje pa se proizvodnja te pomembne beljakovine iz leta v leto upočasnjuje.

Zakaj ravno kolagen?

Kako zelo so beljakovine pomembne za naše zdravje, je že znano, malo manj pa, da je prav kolagen tista beljakovina, ki je najbolj zastopana beljakovina v telesu. Kar 25 do 30 % vseh beljakovin predstavlja kolagen, ki med drugim skrbi za našo kožo, lase in nohte.

Kolagen - struktura kože

In kakšna točno je vloga kolagena? Zdrava, napeta in sijoča koža, pa zdravi in močni lasje ter nohti. Skrbi tudi za sklepe, vezivna tkiva in splošno boljše počutje. Kolagen je vsekakor vreden naše pozornosti in nakupa izdelka, ki je popolnoma enostaven za konzumacijo.

Hidroliziran ribji kolagen

Kolagen je na voljo v več oblikah. Pridelati ga je možno na bazi nekaterih živali (npr. krav ali prašičev), poleg tega pa je na voljo v obliki različnih prehranskih dodatkov – tablet, kapsul, praška ali tekočine. Ko je potrebno s prstom pokazati na najboljšo izbiro, je to zagotovo hidroliziran ribji kolagen.

Kolagen shot

Prav tega vsebuje prej omenjeni slovenski izdelek Kolagen shot, ki je eden izmed pomembnejših prehranskih dodatkov blagovne znamke Gaia Naturelle. Izdelek je na voljo v obliki tekočine, zaužije pa se ga enkrat na dan. Najbolje ga je zaužiti zjutraj na tešče, saj s tem poskrbimo za kar največ kolagena, ki ga telo absorbira tam, kjer ga najbolj potrebuje.

Učinkovita absorpcija

Prav hidroliziran ribji kolagen je porok za to, da bo telo prišlo do potrebne količine kolagena. Skrivnost tiči v postopku hidrolize, saj se takrat kolagen razbije na manjše osnovne gradnike, ki se imenujejo peptidi. Bistvo slednjih je, da se v prebavnem traktu lažje razgradijo na aminokisline in tako omogočijo boljšo absorpcijo.

Bi radi v ogledalu znova uzrli bolj mladosten obraz, sijočo zdravo kožo, med prsti pa začutili močne lase? Rešitev je na dlani. Kolagen shot poleg kolagena poskrbi še za dozo vitamina C in B6, organskega žvepla (MSM), biotina in cinka. Vse to je odličen recept za mladostnejši videz in boljše splošno počutje.

Comments are closed.