Najnovejši postopek neinvazivnega glajenja kože, ki sočasno združuje še čiščenje in luščenje kože, odstranjevanje ogrcev in globinsko vlaženje, se imenuje diamantni piling. Z njim na enostaven in hiter način obnavljamo, regeneriramo in pomlajujemo kožo.

Ker je diamantni piling med ljudmi vedno bolj priljubljen, vam bomo zaupali, komu se postopek še posebej priporoča. Predstavili bomo tudi njegove najbolj vidne učinke, seveda pa bomo najprej razložili sam potek postopka. In še to: pomembno je, da poseg izvaja izkušen in primerno izobražen specialist.

Potek diamantnega pilinga

Ker je draženje kože pri diamantnem pilingu minimalno, postopek velja za povsem neinvazivno metodo. Med izvajanjem diamantnega pilinga se odstranijo vse odmrle kožne celice, hkrati se pospeši tudi mikrocirkulacija v koži, ki ji da signal za samoobnavljanje. Med postopkom se doseže, da se tvorijo nove celice v povrhnjici kože, obenem se stimulirajo kolagen in elastin. Posledično se izboljša tudi struktura kože.

Postopek diamantnega pilinga se lahko izvaja še nekoliko agresivneje. To se stori, če stranka želi stopiti tudi v boj proti gubam ali brazgotinam. Rezultat diamantnega pilinga je gladka povrhnjica, ki je dovzetna za sprejem aktivnih substanc, torej vitaminov, vlage in hranil.

Potek diamantnega pilinga
Z diamantnim pilingom do povsem gladke kože.

Raziskave so pokazale, da je diamantni piling najvarnejši in hkrati tudi najučinkovitejši način za mehansko obnovo kože. Postopek je povsem neboleč in v povprečju traja le pol ure. Lahko poteka na obrazu, hrbtu, rokah, komolcih, dekolteju in kolenih. Lahko rečemo, da je prijeten in da se lahko takoj po posegu že naličite ter vrnete k svojim vsakdanjim opravilom.

Komu se diamantni piling še posebej priporoča?

Najprej je potrebno poudariti, da je diamantni piling primeren, koristen in varen za prav vse tipe in stanja kože. Še posebej se ga priporoča osebam, ki se soočajo s starajočo kožo, ki se na primer kaže v drobnih gubicah, starostnih pegah in hiperpigmentaciji.

Diamantni piling se priporoča tudi vsem, ki imajo utrujeno in izsušeno ali od sonca poškodovano kožo ali pa imajo mastno kožo z razširjenimi porami. Piling se priporoča še osebam, ki so nagnjene k aknami. Za postopek se odločajo tudi tisti, ki imajo po koži različne vrste brazgotin.

Učinek diamantnega pilinga

Izjemen učinek z uporabo diamantnega pilinga lahko dosežete pri glajenju gubic, izboljšanju napetosti izsušene, uvele kože in odpravljanju pigmentnih sprememb. Prav tako se postopek odlično obnese pri mastni koži, ki je nagnjena k aknam. Po posegu je koža pomlajena, površinske gubice se zelo zmanjšajo, koža pa je še bolj elastična.

Comments are closed.