Pri vožnji z motorjem je izjemnega pomena, da se počutimo prijetno in obenem tudi varno. To je vsekakor v veliki meri odvisno od nas. Pri tem pa ni dovolj, da smo lastniki kvalitetnega motorja, ampak je ključnega pomena tudi to, da poskrbimo za ustrezno dodatno opremo.

Za varnost in občutek zavetja med drugim poskrbijo vetrobranska stekla za motorje, ki jih lahko opazimo na mnogih jeklenih konjičkih. Vse več ljudi se zaveda, kaj je njihov glavni namen in kako lahko občutno povečajo tako varnost kot udobje voznika med vožnjo.

Vetrobranska stekla nudijo zaščito pred vetrom

Že samo ime nam pove, da so vetrobranska stekla namenjena predvsem zaščiti pred vetrom. Ta vremenski pojav pri nas niti ni tako redek, seveda pa je že hitrost motorja tista, ki naredi zračni upor. Zato vam bo vetrobransko steklo prišlo prav tudi takrat, ko bo zunaj brezvetrje.

Vetrobransko steklo za chopper

Se odločate za nakup? Ponudba je velika in izbira je vse prej kot lahka. Eden od boljših pokazateljev za kakovosten izdelek je proizvajalec oziroma blagovna znamka. Če se boste odločili, da bo vetrobransko steklo za motor nosilo ime priznane blagovne znamke, potem se boste zagotovo odločili pravilno. Sicer vas bo nakup stal nekoliko več, vendar vam vsekakor ne bo žal. Nekoliko dražja vetrobranska stekla za motorje so izjemne kakovosti in vas bodo še dolgo časa spremljala pri vožnji z motorjem. Preizkušena blagovna znamka pogosto prinaša večjo zanesljivost in kvaliteto.

Ste se odločili za nakup, a se vam zdi cena previsoka in bi raje počakali na akcijo? Lahko se zgodi, da kasneje izdelka ne bo več na zalogi. Poleg tega vas steklo do takrat lahko že večkrat reši prehlada ali vnetja ledvic. Zato raje pohitite in nekaj evrov razlike privarčujte drugje.

Pomembne oznake vetrobranskih stekel za motorje

Pri nakupu vetrobranskega stekla morate biti pozorni na nekatere podrobnosti. Paziti morate, da so priloženi nosilci za namestitev. Poleg tega se prepričajte, da gre za originalno pritrditev in da je steklo obdelano s posebno prevleko. Ta mora biti takšna, da zagotavlja dolgotrajno in trpežno zaščito pred praskami. Naj bo vetrobransko steklo tudi dovolj močno ter vzdržljivo, da vas bo lahko varovalo tudi pred močnejšimi sunki vetra.

Comments are closed.