Ena večjih napak, ki se še vedno dogajajo, ko je govora o izdelavi spletnih strani, je neprilagojenost prikazovanja na različnih napravah. Če bo vaša spletna stran videti dobro na namiznem računalniku in morda prenosniku, pa še ni nujno, da bo enako uporabna in pregledna tudi na mobilnih napravah.

Zakaj je tako zelo pomembno, da ne zanemarimo mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov? Odgovor na to vprašanje je dokaj preprost in tiči v podatku, da ljudje do spleta danes dostopamo pogosteje s pomočjo mobilnih naprav kot z namiznih računalnikov.

Je vaša stran pripravljena na vse naprave?

Pozor že pri izdelavi spletne strani!

Izdelava spletnih strani danes ni nekaj, kar bi lahko opravili z levo roko. Novo spletno stran je potrebno previdno načrtovati vse od prvega koraka dalje. Pomisliti je potrebno tako na grafični dizajn strani kot tudi na končno uporabniško izkušnjo, kar je ključnega pomena za to, da je spletna stran uspešna v opravljanju svojega poslanstva.

Prilagodljivost spletne strani mobilnim napravam
Na popolno prilagodljivost mobilnim napravam je treba misliti že ob načrtovanju spletne strani.

Zmedene, na hitro postavljene in nelogične spletne strani uporabnika namreč odvrnejo od nadaljnje uporabe. V trenutku jo zapusti in odide drugam. Konkurence je v vseh panogah več kot dovolj in verjetno ne bo nič drugače niti v vašem primeru. Torej, na to, da se bo vaša spletna stran pravilno prikazovala na vseh mogočih napravah, s katerimi dostopamo do spleta, morate misliti že povsem na začetku.

Kdo vam bo izdelal spletno stran?

Odgovorov na to vprašanje je kar nekaj, a le eden bo tisti pravi. Morda ste sami vešči izdelave spletne strani v katerem izmed za to namenjenih okolij, ali pa boste vse skupaj prepustili prijatelju, znancu, sosedu, … Najboljši nasvet pa bi vsekakor bil, da izdelavo spletne strani prepustite profesionalcem.

Izdelava spletnih strani - PrimossTi bodo znali že v prvem trenutku pravilno svetovati in začrtati smer, po kateri je potrebno iti, da na koncu pride do najboljšega rezultata. Ena takšnih spletnih agencij v Sloveniji je zagotovo Primoss, kjer se še kako dobro zavedajo, zakaj mora biti spletna stran prilagojena prikazu na vseh mogočih napravah. In seveda za to tudi vedno poskrbijo.

Comments are closed.