Pri opremljanju hiše sem se najbolj namučila, da sem pametno opremila našo predsobo. Predsoba je namreč izjemno pomemben prostor, saj ima zelo pomembno vlogo s sicer majhno površino. Naša predsoba služi preobuvanju in odlaganju oblačil, ki jih uporabljamo za ven.

Predvsem v zimskem času, ko ima vsak najmanj eno bundo ali plašč, pa še oblačila vseh obiskovalcev, je predsoba vedno polna oblačil. Zato sem pri izbiri pohištva za predsobo zelo premišljena. Ko greš v trgovino s pohištvom, se ti namreč pohištvo za predsobe zdi najmanj pomembno, a temu zagotovo ni tako.

Omare in dodatki

Za mojo predsobo sem potrebovala veliko garderobno omaro in ogromno omaro za čevlje, saj nimam nobenega drugega prostora za shranjevanje. Po drugi strani pa nisem želela, da pohištvo v predsobi prevladuje. Potrebujem namreč tudi nekaj praznega prostora, da lahko predsoba zadiha.

Ob prihodu obiskov potrebuješ tudi prostor, da obiske sprejmeš in jih pozdraviš. Predsobe so pravzaprav zelo zanimiv prostor vsakega stanovanja ali hiše. So prvi stik z notranjostjo hiše, zato si obiski lahko vtis o stanovalcih ustvarijo tudi zaradi izgleda tega prostora.

Moja predsoba v svetlih odtenkih

Moja predsoba je opremljena v svetlih odtenkih, pohištvo je belo, talne obloge pa v svetlem lesenem odtenku za pridih domačnosti in lažje čiščenje. Če bi imela več prostora, bi v predsobo postavila tudi kakšen udoben stol ali klop za preobuvanje. A žal se je treba velikokrat prilagoditi razpoložljivemu prostoru, ki je na voljo.

Seveda ima prednost shranjevanje stvari in uporabnost pohištva kot estetika. A že z majhnimi podrobnostmi lahko ustvarimo čudovit estetski učinek predsobe. Že barva zidu ali roža na polički lahko prostoru doda estetsko vrednost.

Običajno imamo ženske več občutka za takšne stvari, zato sem našo predsobo opremljala sama. Moj partner bi imel namreč samo dve omari – eno za čevlje in eno za vrhnja oblačila. Jaz pa sem dodala še lepo rumeno barvo sten, poličko za rožo in tri zanimive uokvirjenje fotografije, ki presenetijo vsakega obiskovalca.

Menim, da lahko prav s takšno piko na i dosežeš največji učinek. V naslednjem letu želim v svoji predsobi še veliko uokvirjeno ogledalo, ki bo optično povečalo prostor.

Janja C., Ljubljana

Comments are closed.