Barve so del našega vsakdanjega življenja. Brez njih bi bilo življenje turobno in monotono. Črna in bela barva nam zagotovo ne nudita vsega, saj se z njima ne da izraziti tistega, kar lahko izrazimo s celotno barvno lestvico. Tudi zato je barvni laserski tiskalnik še kako pomemben pripomoček tako doma kot v službi.

Pomislite – domača naloga otroka bo zagotovo veliko lepša v barvah. Tudi uradno pisanje in celo navadno pismo je lahko lepše, če so določeni deli vsaj malce obarvani. Grafi in preglednice bodo veliko bolj lični, če so prikazani v barvah. Priročna rešitev za ta namen je torej laserski barvni tiskalnik, ki je na srečo cenovno vse bolj dostopen.

Barvni laserski tiskalniki niso več dragi

Veliko uporabnikov še vedno uporablja klasičen brizgalni tiskalnik, ki barve tiska s pomočjo brizganja barvne tinte na papir. Razlog za to je, da so bili včasih barvni laserski tiskalniki predragi, marsikdo pa je mnenja, da je še danes tako. Takšne tiskalnike so si takrat lahko privoščila samo večja podjetja, ki so jih nujno potrebovala.

Barvni laserski tiskalnik Brother HL-3170CDW
Laserski tiskalnik Brother HL-3170CDW (barvni)

Z razvojem tehnologije pa je barvni laserski tiskalnik postali cenejši. Različne vrste in modeli so namenjeni tako profesionalni kot domači uporabi. Praktično vsi proizvajalci so se približali kupcem, zato jim nudijo tudi najrazličnejše možnosti za različne potrebe.

Tako si danes že praktično vsakdo lahko privošči laserski barvni tiskalnik, čeprav ga bo uporabljal zgolj doma. To bo v veselje celotni družni, saj bodo pisanja lepša, preglednice jasnejše in domače naloge v veselje in ponos naših otrok. Tiskali boste lahko fotografije, tudi na foto papir, ali pa miselne vzorce, morda celo samo nakupovalne sezname – ampak v barvah!

Prednosti barvnega laserskega tiskalnika

Polnila barvnih laserskih tiskalnikov se ne zasušijo, barve na papirju pa so obstojne in ne zbledijo tako hitro. Tiskanje je hitrejše, bolj ostro in sploh kvalitetnejše. To je zgolj nekaj prednosti, ki jih imajo barvni laserski tiskalniki pred klasičnimi brizgalnimi.

Barvni laserski tiskalnik Samsung SL-C1810W
Laserski tiskalnik Samsung SL-C1810W (barvni)

Tonerji tiskalnikov omogočajo veliko več tiskanj, kot jih naredijo klasični tiskalniki. Prav tako so primernejši tudi za tiste, ki tiskalnika ne uporabljajo pogosto, saj se barve ne zasušijo in so vedno na voljo za uporabo. To je ena najpogostejših težav uporabnikov brizgalnih tiskalnikov.

Laserski tiskalniki imajo nekaj manj mehanskih delov in so pogosto narejeni kakovostneje ter namenjeni za dolgotrajno uporabo. Zaradi tega na dolgi rok privarčujemo, saj ni potrebe, da bi čez leto ali dve zopet kupovali nov tiskalnik.

Nakup barvnega laserskega tiskalnika bo iz naštetih razlogov gotovo razveselil vsak dom in družino, pa tudi podjetje, čeprav bi si počasi vsi želeli, da bi v birokraciji porabili manj papirja.

Comments are closed.