Ko govorimo o podjetništvu in promociji, se zavedamo, da je danes na trgu kar nekaj promocijskih kanalov. Če so nekoč prevladovali časopisi, revije, radio in televizija, pa je danes jasno, da se je oglaševanje v veliki meri preselilo na splet. S tem mislimo predvsem na razne oglasne pasice na spletnih straneh in oglaševanje v spletnih iskalnikih.

Nikakor ne smemo pozabiti niti na moč socialnih omrežij, pa tudi na e-poštno oglaševanje ali mailing. Kljub vsemu napredku na digitalnem področju pa je še kako živ tudi tisk. Morda ne tisti v časopisih in revijah, vsekakor pa svoje mesto v oglaševanju še vedno zavzemajo plakati.

Prednost v velikosti

Če je oglaševanje v digitalnih medijih omejeno na piksle, prikaze in klike, pa je oglaševanje s plakati lahko precej bolj svobodno. Seveda odvisno od tega, kako velik prostor za namestitev imate na voljo, a dejansko pri tisku plakatov skorajda ni omejitev.

Dimenzije plakatov
Na sliki si lahko ogledate, koliko merijo dimenzije plakatov od A0 do A3.

Sodobne naprave za digitalni tisk plakatov, kakršne uporabljajo tudi v podjetju S-GRAF d.o.o., omogočajo tisk plakatov dimenzij B0, A0, B1, A1, B2, A2 in SRA3. Gre za dimenzije od 450×320 mm do 1414×1000 mm. Nekaj je gotovo, s plakati bo vaše podjetje še kako opazno.

Kako oglaševati s plakati?

S plakati podjetja oglašujejo na različne načine. Lahko gre načeloma tudi za obvestila v samem podjetju, a večinoma je v ospredju oglaševanje storitev ali določenega dogodka oziroma akcije. Še posebej priljubljeno je oglaševanje s plakati na javnih površinah.

V času, ko poteka kakšen sejem s tematiko, ki je podjetju sorodna, lahko na najlažji način obiskovalce usmerite k svojemu razstavnemu prostoru ali zgolj opozorite nase. Predstavljate nov izdelek? Plakati bodo odlično promocijsko orodje za to.

Kako poteka tisk plakatov?

Pri prej omenjenem podjetju boste lahko za tisk plakatov poskrbeli kar preko spleta. Nekaj najlepšega, kar lahko doživimo v današnjem času, je, da izkoristimo moderno tehnologijo in tako prihranimo dragoceni čas. Naročilo za tisk plakatov preko spleta je nadvse enostavno.

Tisk plakatov in dimenzije

V ta namen boste uporabili namensko spletno orodje, izbrali količino, vrsto papirja in hitrost izdelave. Torej, kako zelo se vam mudi obesiti svoje plakate, ki bodo predstavljali vaš nov izdelek ali storitev. Potem pa boste seveda pripeli še grafično datoteko, če jo imate. V nasprotnem primeru pa se lahko okoli dizajna pomenite tudi s podjetjem S-GRAF d.o.o.

Plakati za vsakdanjo rabo

Da ne bo izpadlo, da so plakati primerni samo za razstavne prostore in oglaševanje, pri katerem lahko z njimi pritegnemo večje število ljudi. S plakati lahko opremimo tudi dom. Še posebej priljubljeni so tisti, ki jih kupimo v večjih trgovinah s pohištvom.

A zakaj bi pristajali na kompromise in med ponujenimi iskali takšnega, ki nam je všeč, ko pa si lahko natisnemo kar svojega. Najbolj priljubljenega zvezdnika, morda kakšno prikupno žival, motiv narave ali svojo družino. Plakat lahko na steno namestimo kot takšnega ali pa zanj kupimo še primerno velik okvir.

Za konec dodajmo le še to, da lahko za boljši efekt uporabimo tudi boljši papir ali kvaliteten premaz za še boljšo ločljivost same vsebine. Kot vidite, so plakati še kako »živi«.

Comments are closed.