Ljudje, ki radi potujejo in raziskujejo, so avanturističnega duha, ki jih vsakokrat ponese nekam drugam. In kako lepo bi bilo, ko bi se lahko na svojih poteh zanesli na dejstvo, da imajo vedno na voljo streho nad glavo? Sedaj se lahko! Strešni šotor je kot mobilni apartma, ki je vedno tam, kjer ga potrebuješ.

Za nekatere je strešni šotor še vedno precejšnja neznanka, ki pa se vse pogosteje znajde v uporabi. Gre za zadevo v velikosti strešnega kovčka, ki se pritrdi na posebne nosilce na strehi avtomobila. Strešni šotor je zelo enostavno uporabiti kjerkoli na poti, na voljo pa je kar nekaj različic, ki jih v osnovi delimo na tiste z mehko in trdo streho.

Thule Tepui Ayer 2

Ob nakupu strešnega šotora gledamo na različne dejavnike, med katerimi je seveda tudi cena. Če si želite kvaliteten strešni šotor po ugodni ceni, potem nikakor ne pojdite mimo modela Tepui Ayer 2, ki je izdelan tako, da vam bo varno zavetje nudil preko celega leta.

Strešni šotor Thule Tepui Ayer 2
Strešni šotor Thule Tepui Ayer 2 (Extreme Vital)

Z lahkoto boste pozabili na morebitne vremenske spremembe, ki vam v šotoru na strehi vašega vozila ne bodo prišle do živega. Namenjen je spanju za dve osebi, pri čemer nudi 213 x 122 cm prostora za nočni počitek. Konstrukcija je izdelana iz aluminija, pred morebitnim dežjem pa vas bo varovala vodoodporna prevleka. Kot večina strešnih šotorov ima tudi zaščito pred komarji.

Thule Tepui Foothill

Strešni šotor Tepui Foothill je namenjen za bivanje do dveh oseb in je idealen za avanturiste, ki so radi v naravi in so ves čas na poti. Odlikuje ga izjemno enostaven sistem postavljanja, ko je pospravljen pa zasede zares malo prostora. Navdušeni boste tudi nad velikimi panoramskimi okni, ki vam bodo ponoči nudili prekrasen razgled na zvezdnato nebo.

Strešni šotor Thule Tepui Foothill
Strešni šotor Thule Tepui Foothill (Extreme Vital)

Okvir je izdelan iz lahkega aluminija in v skupni teži ne tehta več kot 49 kilogramov. Nudi precej udobja in popolno zaščito pred različnimi vremenskimi razmerami ter komarji in drugim nadležnim mrčesom, ki bi vam sicer kvaril idilo.

Thule Tepui Explorer Kukenam 3

Če si želite šotora, ki bo vedno z vami na poti, ne bo zavzemal veliko prostora in bo omogočal spanje kar trem osebam, potem bo za vas prava izbira Tepui Explorer Kukenam 3. Konstrukcija je izdelana iz aluminija z izolirano ploščo iz steklenih vlaken, njegova teža pa je 60 kilogramov.

Strešni šotor Thule Tepui Explorer Kukenam 3
Strešni šotor Thule Tepui Explorer Kukenam 3 (Extreme Vital)

Znamka, kot je Thule, je zagotovilo, da boste lahko v svojem novem šotoru uživali celo leto. Ob doplačilu ga je moč nadgraditi celo z dodatnim prostorom. Pri izdelavi je bil uporabljen 600D material, prevlečen s premazom in 260 g mešanice poliestra in bombaža.

Thule Tepui Basin

Kralj med strešnimi šotori proizvajalca Thule je zagotovo Tepui Basin. Gre za strešni šotor s trdo streho, ki je posebno zagotovilo za udobje in varnost ne glede na vremenske razmere. Prav tako se ta strešni šotor postavi dobesedno sam od sebe in enako tudi pospravi.

Strešni šotor Thule Tepui Basin
Strešni šotor Thule Tepui Basin (Extreme Vital)

Ker ima trdo lupino, ga lahko uporabite tudi kot strešni kovček in vanj pred potjo pospravite reči, ki bi šle sicer težko v prtljažnik. Primeren je za dve osebi, vključuje vzmetnico iz pene, teleskopsko lestev in nudi odlično zvočno zaščito. V tem strešnem šotoru boste prav tako varni pred UV žarki, odporen pa je tudi proti plesni, ki sicer rada napade klasične šotore.

Že veste, za kateri strešni šotor se boste odločili?

Comments are closed.