V objektih, kjer se izmenjuje množica ljudi, je potrebno pri opremi predvsem poskrbeti za njeno trpežnost. Klasični materiali, ki se hitro izrabijo in uničijo, ne pridejo v poštev. Ne moremo računati na to, da bodo uporabniki skrbni, temveč je treba bolj misliti na neprijetno človeško navado, da nam ni mar za tuje stvari. In ne le, da nam je zanje vseeno, včasih jih kdo iz objestnosti alki vandalizma še nalašč poškoduje. Posebej je na udaru oprema v objektih, kjer ni nekega stalnega nadzora, na primer v čakalnici na avtobusni ali železniški postaji ter v športnih objektih.

Kovinska oprema za odprte in zaprte športne objekte

Športni objekti imajo veliko uporabnikov – največje športne prireditve obišče tudi na tisoče ljudi. Poskrbeti je potrebno za tribune, ki omogočajo primeren ogled. Saj veste: niti na snežnem stadionu oziroma snežni areni niti med nogometno tekmo na stadionu niti med rokometno tekmo v dvorani niti med poslušanjem glasbe v koncertni dvorani si nihče ne želi stati.

Medtem ko v klasičnih koncertnih dvoranah običajno zagotovimo primerno mehka sedišča, pa pri športnih objektih ni tako. Za zunanje objekte so potrebne fiksne tribune, ki ponujajo klopi ali sedeže, pri športnih dvoranah pa se je še bolje odločiti za izvlečne tribune. Takšne, ki se lahko preprosto zložijo, kadar niso v uporabi.

Kovinska oprema za tribune predstavlja obsežno kovinsko konstrukcijo, pri kateri se pogosto zahteva mobilnost. Potrebno je popolno načrtovanje, ki mora vzeti v obzir predvsem varnost vseh uporabnikov.

Poleg osnovne konstrukcije pa je nujna še kakovostna obdelana kovinska oprema, na primer ograje ter nastavki, na katere se nato pritrdijo lesene plošče za klopi ali plastični oziroma leseni zložljivi ali fiksni sedeži.

Kovinska oprema mora povsem ustrezati uporabniku in pomagati pri domiselnim rešitvah pri načrtovanju. S primerno izvedbo se namreč poskrbi v prvi vrsti za varnost, drugotno pa tudi za čim manjšo možnost uničenja oziroma hitro nadomestilo in menjavo, v kolikor bi do njega prišlo.

Comments are closed.