Iskanje partnerja se je v zadnjih letih močno spremenilo. Nekoč je bilo spoznavanje omejeno na določene kraje ali situacije. Obisk diskoteke, kakšne zabave ali dogodka, morda novo poznanstvo med prijatelji oziroma v službi. V diskoteki nismo bili vsak dan, pa tudi ni realno, da bi tam prav vsakokrat naleteli na samskega po svojem okusu.

Z internetom se je naše življenje korenito spremenilo na vseh področjih, prav tako tudi na področju spoznavanja in iskanja partnerja. Namenski spletni portali in aplikacije, kjer se nahaja na tisoče samskih, so raj na zemlji za vse, ki si želijo prekiniti svoj samski stan. Pa so lahko to sanjski zmenki?

Lahko na spletu najdemo ljubezen?

Seveda lahko, in to vam bo potrdilo na tisoče zadovoljnih uporabnikov, ki po zaslugi tovrstnih portalov niso več samski. Ne gre razmišljati v smeri, da bi si tam v trenutku izbrali nekoga kot npr. izdelek v trgovini, vendarle pa je nabor samskih velik in obstaja precej možnosti, da boste v doglednem času zares našli nekoga zase.

In obratno, seveda. Morda pa bo nekdo drug v vas našel tisto osebo, po kateri mu srce hrepeni že dolgo časa. Tudi preko spleta oziroma tovrstnih portalov se lahko najde ljubezen. Nič koliko parov, ki se spoznajo na portalih, kot je denimo ona-on.com, se na koncu znajde v resni zvezi ali pa se celo poroči.

Kako in kdaj na prvi zmenek?

Ena izmed dilem tovrstnega spoznavanja je seveda vprašanje, kako vedeti, da smo pripravljeni na zmenek. In ne le mi. Pomembno je, kaj si o tem misli tudi sogovornik na drugi strani. Spoznavanje preko portalov in aplikacij za zmenke poteka sprva na vizualni bazi (ogled fotografij). Potem je pomemben opis na profilu in seveda vse tiste malenkosti o hobijih.

Ko se dva na ta način spoznata in nekaj časa klepetata, obstaja očitna želja po tem, da bi se bilo treba spoznati tudi v živo. Povabilo na kavo nekako ni več zgolj v domeni moških, pač pa prvi korak pogosto naredijo tudi ženske. Prav zato je pametno ne čakati, ampak ukrepati, če je energija prava.

Kaj pa ljubezen preko spleta?

Morda se bo komu zdelo nekoliko nenavadno, a ljudje se zaljubijo tudi preko spleta. Gre za neko neustavljivo privlačnost, ki ima zametke v tistih privlačnih fotografijah, v resnici pa ima večjo moč nadaljnja komunikacija. Po nekaj dneh klepeta ima človek občutek, da bi se v osebo zaljubil tudi v primeru, da na profilu ne bi imela nobene fotografije.

Iskanje ljubezni prek spleta
Iskanje ljubezni prek spleta lahko vodi do resne zveze.

A pozor! Obstaja nevarnost, da se na ta način zaljubite v napačno osebo oziroma zaradi predolgega klepetanja postaneta »samo« prijatelja. Dejstvo je, da šele na pravem, fizičnem zmenku iz oči v oči pride do tistega prepotrebnega stika, ki pove, ali je med dvema stekla potrebna kemija ali ne.

Ne gre za nič izmišljenega ali novega. Tudi znanstveniki so dokazali, da ljudi medsebojno privlači denimo vonj, ki ga nek posameznik oddaja, zaljubimo se v nasmešek, neko iskrico v očeh in celo v glas sogovornika. No, ne zgolj v to, pač pa v kompletu z osebo celotna slika postane popolnoma drugačna.

Spoznajte se na spletu, a pojdite na zmenek v živo!

Comments are closed.