Ko se človek znajde v obdobju samskosti, se kaj hitro pojavijo težnje po spoznavanju novih oseb. Ne glede na to, ali je samski že dlje časa ali morda ravno po razhodu z dosedanjim partnerjem, je človeška narava naravnana tako, da ljubi dvojino.

V tem pogledu sicer ni nič narobe tudi, če si kdo želi biti nekaj časa samski, a ko pride do trenutka in želje po spremembi statusa samske osebe, največkrat pridejo najbolj prav spletni portali za samske. Teh je seveda kar precej in na začetku si velja vzeti nekaj časa za izbiro najboljšega glede na to, kakšne so želje. Pri uporabi spletnih zmenkov pa je treba biti pozoren tudi na morebitne napake, ki lahko sicer drago stanejo.

1. Podajanje lažnih informacij

Za sveti gral spletnih zmenkov velja, da o sebi napišemo le tisto, kar je res. Ne lažemo, da nismo kadilci, če kadimo, da obožujemo pse ali mačke, če ne prenašamo živalske dlake, še posebej pa ne lažemo o otrocih.

Nekateri to počnejo zato, ker menijo, da bodo lažje koga spoznali, informacijo o starševstvu pa servirajo na drugem ali tretjem zmenku. Prav tako ne lažemo o starosti, kajti enkrat bo le treba osebi pred oči.

2. Stare fotografije

Enako kot za podajanje lažnih informacij velja tudi za objavljanje starih fotografij ali celo takšnih, na katerih nismo mi. Najboljši nasvet v tem primeru bi morda bil, da ne počnemo drugim, česar ne bi radi, da bi se pripetilo nam.

Sum na podajanje lažnih informacij
Bodite previdni, da vas oseba na drugi strani ne zavede z lažno fotografijo.

Pozor tudi pri kvaliteti objavljenih slik in njihovi vsebini. Najbolj boste pritegnili z nasmejanim obrazom in sproščenim pogledom. Napaka pa bi bila objava kakšnih neprimernih vročih fotografij. Sicer tudi za te obstajajo določeni portali za samske, a so tam vendarle doma bolj erotični oglasi.

3. Izdajanje za nekoga drugega

Ne le, da z izdajanjem za nekoga drugega ne boste pridobili nobene simpatije, pač pa je to nezakonito tudi na višjih ravneh. Lahko vas doleti krepka tožba, zato se s tem ne igrajte. Kar nekaj užaljenih na tak način išče bivše partnerje in jim nagaja, laže ter zavaja, da bi se dokopali do kakšnih informacij.

4. Deljenje osebnih podatkov

Nikoli, ampak zares nikoli na spletnih portalih za samske ne delimo svojih osebnih podatkov z neznanci. Nič koliko je primerov, ki odmevajo v medijih in opozarjajo na to, kako hitro nas lahko nekdo prevara, zapelje, nam spiše pravcate ljubezenske in erotične zgodbe, da se le dokopljejo do naših čustev in denarja.

5. Klepetanje v nedogled

Morda se boste začudili, zakaj bi bila to napaka, a vse skupaj sloni na dokazanih dejstvih. Če se na portalu za samske ujamemo z neko osebo in dobesedno klepetamo noč in dan, bo slej ko prej prišel čas, ko se bo vse skupaj prelevilo v prijateljstvo in klepetanje, namesto v zametek razmerja.

Spletni klepet
Spletno klepetanje naj traja le nekaj časa, nato se dogovorite za zmenek.

Spoznavanje preko spletnega klepeta naj traja nekaj dni, morda ne ravno vsak dan, po kakšnem tednu pa bo vsekakor čas za zmenek v živo. Tudi tam pa naj klepetanje ne postane edino, kar bosta počela, kajti še kako hitro nekdo potem začuti več prijateljstva kot pa občutka, da gre za kemijo, ki je potrebna za partnerski odnos. Ta del je najbolje zapečatiti s poljubom.

Comments are closed.